Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

Stok Kodu
111131
Yazar
Prof. Dr. Sıdıka Bulduk
Yayın Yılı
2024
Baskı No
7
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
212
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9789758326716
Örnek
Gönderilir
Fiyat
90,00 TL + KDV
%15
90,00 TL
76,50 TL
 
Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi gıda konularında öngörülen temel ilke tüketicinin sağlıklı ve nitelikli gıdalarla beslenerek gerek hastalık etmeninden ve gerekse yeterli ve dengeli beslenme yönünden sağlığın korunması ve gıda alımında besin hijyeninin sağlanmasıdır.

Gıda kaynaklı sağlık sorunlarını doğrudan gıda maddelerinden kaynaklanacağı gibi, olumsuz çevre şartları, üretici ve tüketicinin besin hijyeni konusundaki olumsuz bilgi, tutum davranışları gelişen teknolojiye rağmen halen ilkel metotlarla gıda üretiminin devam etmesi toplumda gıda kaynaklı taşıyıcıların varlığı, hayvanlardaki zoonatik hastalıklar ve benzeri birçok faktörler gıda kaynaklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bütün bu istenmeyen olumsuz gelişmelere bakıldığında besin hijyeninin ve HACCP (Hazard Analysis for Critical Control Points) ne kadar önemli olduğu görünmektedir.

Bunun için gıda işletmelerindeki idari ve teknik personelin hijyen ve sanitasyon konusunda biçimlendirilmesi gerekir. Tüm işletmelerin HACCP ve personel hijyenine çok önem vermesi gerekmektedir. Tüm bunlar iştetmenin başarısı ve kalitesi açısından da oldukça önemlidir.
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ GIDA VE PERSONEL HİJYENİ 111131
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.