Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
GASTRONOMİK HEDİYELEŞME 2

GASTRONOMİK HEDİYELEŞME 2

Stok Kodu
VLB3JVGFFN
Editör
Dr. Öğr. Üyesi Serap İnceöz, Doç. Dr. Binali Kılıç, Doç. Dr. Gülşen Bayat, Prof. Dr. Emel Gönenç Güler
Yayın Yılı
2025
Baskı No
1
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
248
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786255754042
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
400,00 TL + KDV
%15
400,00 TL
340,00 TL

 

Gastronomik Hediyeleşme 1  kitabında hediyeleşme olgusunu gastronomi bağlamında ele alarak, yiyecek ve içeceğin bir hediye olarak nasıl anlam kazandığını, kültürel aktarımda oynadığı rolü ve toplumsal bağları nasıl güçlendirdiği tartışılmıştır.
Gastronomik Hediyeleşme 2 kitabı ile gastronomik hediyeleşme kavramını kültürel, tarihsel, mitolojik, diplomatik, ticari, ekonomik ve turistik yönleriyle ele alınmış; hediyeleşme olgusunun gastronomiyle kesiştiği noktalar çok boyutlu biçimde incelenmiştir. Bu çalışmalar, toplumların belleğinde yer etmiş gıda ürünlerinin, coğrafi işaretli ürünler, yöresel tatlar ve üretim gelenekleri aracılığıyla nasıl birer kültürel kimlik unsuru haline geldiğini ortaya koymaktadır. Türkiye’de gastronomik hediyeleşme kültürünü genel hatlarıyla ele alan bu araştırmalarımız, bu alanın sosyolojik, ekonomik ve turistik boyutlarını bütünleştirerek konunun ulusal bir perspektiften ele alınmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
GASTRONOMİK HEDİYELEŞME 2 GASTRONOMİK HEDİYELEŞME 2 VLB3JVGFFN GASTRONOMİK HEDİYELEŞME 2

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.