Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
GASTROEKONOMİ

GASTROEKONOMİ

Stok Kodu
784CMU6PK7
Editör
Doç. Dr. Ülker Can, Doç. Dr. Feridun Duman, Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar
Yayın Yılı
2024
Baskı No
1
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
224
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052549919
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
200,00 TL + KDV
%15
200,00 TL
170,00 TL
 

Ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olarak değerlendirilebilecek turizm, geçmişten günümüze sahip olduğu kaynakları ile ulusal ve uluslararası düzlemde destinasyonların kalkınmasında ciddi bir rol oynamaktadır. Turizmin dünya çapında ekonominin en önemli sektörlerinden biri olduğu geniş çapta kabul görmektedir. Turizm entegre bir “ürün” ortaya koyabilmek için, hem yerel hem de uluslararası ortamda etkileşimde bulunan, birbirine karışan ve birbirini tamamlayan çeşitli ticari faaliyetleri birleştirmektedir. Turizm destinasyonları arasındaki rekabet arttıkça gerek kendiliğinden gerek de bölgesel yönetim birimlerince farklı deneyim alanları oluşturulmaya çalışılmaktadır. İşte bu noktada yerel kültür, turizm talebi yaratabilmek amacıyla yeni ürün ve faaliyetler açısından giderek daha değerli bir kaynak haline gelmiştir. Günümüzde dünyada mutfak kültürüne verilen önem ve ilginin artması ile birlikte kültürel çekiciliğin ana faktörünü oluşturan gastronomi kavramı, ülkelerin kültürel değerleri kapsamında değerlendirilmekte ve turizm sektörünü ve turizm talebini etkilemektedir. Bu kitap ile gastronomi ve ekonomi ilişkisi bağlamında üzerinde durulması gerekli önemli ana konular iki bilimin bakış açısıyla, kendi alanlarında söz sahibi turizm akademisyenleri tarafından ele alınmış ve sunulmuştur.
GASTROEKONOMİ GASTROEKONOMİ 784CMU6PK7
GASTROEKONOMİ

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.