Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

Stok Kodu
CDFJMV12
Editör
Prof. Dr. Atilla Akbaba, Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu
Yayın Yılı
2022
Baskı No
3
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
856
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052547144
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
350,00 TL + KDV
%15
350,00 TL
297,50 TL
 
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi adıyla sizlere sunulan bu kitap dört ana bölümden ve 49 başlıktan oluşmaktadır. Gastronomi biliminde yer alan tüm konuların işlendiği bir kitap olduğu için mevcut bilgi birikimini destekleyici önemli bir başyapıt olacağı düşünülmektedir. Kitabın Gastronomiye Giriş başlıklı birinci bölümünde; gastronomi ve gastronomiye ilişkin temel kavramlara yönelik bilgiler verilerek genelden özele doğru gastronomi turizmi kavramından önce gastronomi kavramına yönelik bilgiler verilmiştir. Gastronominin Tarihsel Gelişimi başlıklı ikinci bölümde gastronominin tarihsel gelişimine yer verilmiştir. Bu bölümde gastronomi kavramı tarih öncesi çağlardan itibaren ele alınmakta ve tarih çağlarında yemek kültürüne katkılar sağlayan uygarlıkların yeme-içme alışkanlıkları üzerinde durulmaktadır. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Anadolu mutfağının Orta Asya’dan günümüze geçirdiği evreler hakkında bilgi verilmekte, Türk mutfağının köklerini oluşturan Selçuklu mutfağı ile Osmanlı mutfağı üzerinde durulmaktadır. Bu bölüme eklenen üç yeni bölüm ile bölüm ana başlığı pekiştirilmekte ve modern Türkiye’de gastronomi konusu da kapsam dâhiline alınmaktadır. Kitabın Gastronomi Turizmi başlıklı üçüncü bölümü gastronominin turizm faaliyetleri içerisindeki öneminin, özelliklerinin, arz ve talep boyutunun anlatıldığı kısımdır. Bu bölümde ayrıca gastronomi turizminin çeşitleri ile gastronominin kültürel kapsamı hakkında bilgiler yer almaktadır. Gastronomi İle İlgili Güncel Konular başlıklı dördüncü bölümde ise Sürdürülebilir Gastronomi, Sorumlu Gastronomi, Kültürel Miras Kapsamında Gastronomi, Sosyal Medya ve Gastronomi, Gastronomi ve Menü Planlama, Gastronomi Rehberliği, Gastronomi Rotaları ve Turları, Gastronomi Konulu Festivaller, Gastronomi Müzeleri, Gastronomi Kurumları, Gastronomi İşletmelerinde Kurumsallaşma, Yeşil Restoranlar, Organik Restoranlar, Etnik Restoranlar, Slow Food-Fast Food, Yenilebilir Çiçekler ve Yenilebilir Böcekler, Füzyon Mutfak, Moleküler Gastronomi, Fonksiyonel Gıdalar, Helal Gıdalar, Coğrafi İşaretleme, Sokak Yemekleri, Surf And Turf, Kâse Yemekleri(Bowl Food), İçecek Trendleri, Gastronomide Neofobi ve Neofili, Organik Tarım ve Dikey Tarım, Nörogastronomi, Raw Food, Akdeniz Diyeti, Atıksız Mutfaklar, Bulut Mutfaklar, Gastronomi Turizminde Permakültür Çiftlikleri, Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı, Gastronominin Resim Sanatına Etkisi, Koronavirüs (Covid-19) Salgını ve Gastronomi Sektörüne Etkileri başlıklarına yer verilmiştir.
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ CDFJMV12
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.