Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
FAKTORİNG ŞİRKETLERİNDE FİNANSAL RAPORLAMA

FAKTORİNG ŞİRKETLERİNDE FİNANSAL RAPORLAMA

Kategori
Stok Kodu
111105
Yazar
S.M.M.M. Mehmet Yolcu, Prof. Dr. Necdet Sağlam
Yayın Yılı
2013
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
368
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786055216252
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
80,00 TL + KDV
%15
80,00 TL
68,00 TL
 
Faktoring hizmetleri birçok bakımdan bankacılık hizmetlerini tamamlayan bir alternatif finansman modelidir. Bu model dünyada olduğu gibi son yıllarda Türkiyede de gelişmekte ve KOBİlere bir finansman sağlamaktadır. KOBİlerin nakit akışını kolaylaştıran bu sistem onlara işletme sermayesi ve likidite sağlamaktadır. 13.12.2012 tarih ve 28496 mükerrer sayılı resmi gazetede yayınlanan 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu yürürlüğe girmiştir.
 
Bu kanunla Türkiyede Kurulu finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri ile bankalarca yapılan faktoring işlemleri Kanun kapsamına alınmıştır. Kanunla Faktoring şirketleri finansal kuruluş olarak tanımlanarak mali sistemimizin önemli bir parçasını oluşturdukları vurgulanmış ve şirketlerin kuruluş ve faaliyetlerini finansal kuruluş ciddiyetine yakışır bir biçimde yürütebilecekleri yasal altyapı ile etkin gözetim ve denetim sistemi oluşturulmuştur.
 
Bu çalışmada faktoring gelişimi, faktoring şekilleri ve faktoringe ait diğer konulara değinilmiştir. Ayrıca bu şirketlerin işlemlerinin muhasebeleştirmesi ve finansal raporlama konusu ele alınarak uygulamaya katkı yapılması amaçlanılmıştır.
FAKTORİNG ŞİRKETLERİNDE FİNANSAL RAPORLAMA FAKTORİNG ŞİRKETLERİNDE FİNANSAL RAPORLAMA 111105
FAKTORİNG ŞİRKETLERİNDE FİNANSAL RAPORLAMA

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.